search
Search
clear

Contact innovator

Ribbon HUNDRED 2019
Työkalu toiminnallisten oppimispelien luomiseen

Seppo

location_on Helsinki, Finland
Seppo on helppokäyttöinen työkalu, jolla opettaja voi muuttaa oppitunnin innostavaksi ja oppilaita motivoivaksi peliksi. Oppilaat ratkovat tehtäviä älylaitteiden välityksellä ja opettaja antaa niistä reaaliaikaista palautetta.
Oli helppo ihastua Seppoon. Oppimisen, kokeilun ilo pursusi oppilaista, jotka vaativat lisää tätä peliä. Loistavia suorituksia, liikettä, kaikki mukana täysillä.

- Seppoa käyttävä opettaja

Overview

HundrED has selected this innovation to

HundrED 2019

HundrED 2018

Finland 100

Key figures

Innovation Overview

6 - 18
Age Group
-
Children/Users
1
Country
2015
Established
-
Organisation
889
Views
Updated on September 17th, 2021
bookmark_border
Bookmark
share
Share
about the innovation

Mistä on kyse?

Koulussa oppimismotivaation synnyttäminen, ylläpitäminen ja lisääminen ovat tänä päivänä muodostuneet kasvavaksi haasteeksi, sillä maailma ympärillämme tarjoaa lapsille ja nuorille enenevissä määrin innostavia ja motivoivia virikkeitä.

Koulun on voitava pysyä tahdissa mukana ja tarjota oppilaille mahdollisuuksia kokea innostusta opittavista asioista yhdistäen ne samalla ympäröivään maailmaan. Keinoille tehdä oppimisesta hauskaa pedagogisesti mielekkäällä tavalla onkin suuri tarve.

 

Seppo-alusta motivoi oppilaita oppimaan muuttamalla koulutehtävät peliksi. Seppo-pelit ovat hyvä tapa oppia, sillä ne kehittävät ryhmätyöskentelytaitoja, medialukutaitoa, kriittistä ajattelua ja digitaalista tarinankerrontaa.

Opettaja voi rakentaa pelin sisälle tai ulos: luokkahuoneeseen, koulun pihalle, kaupungin keskustaan tai vaikka museoon. Oppilaat ratkovat tehtäviä älylaitteiden välityksellä ja opettaja antaa niistä reaaliaikaista palautetta.

Opettaja pystyy viestimään oppilaiden kanssa seppon välityksellä sekä seuraamaan GPS:n avulla, missä he liikkuvat kartalla. Pelin voi rakentaa niin, että se edellyttää liikkumista valitulla alueella tai tietyssä tehtävässä, jolloin seppon avulla voi lisätä oppilaiden fyysistä aktiivisuutta minkä tahansa aineen oppitunnilla.

Idea seppoon syntyi Roomassa, jossa lukion historian opettajana toiminut Riku Alkio oli lukiolaisten kanssa opintomatkalla. Opiskelijoiden tekemä Amazing Race Church Edition vei osallistujat tutustumaan kirkkoihin ympäri Roomaa. Peli sai opiskelijat innostumaan niin, että he juoksivat kirkosta toiseen toisiaan vastaan kisaten. Kun oli aika siirtyä vapaalle, shoppailun ja kahviloiden sijaan opiskelijat suuntasivatkin takaisin kirkkoihin – oppimaan lisää.

Koskaan aiemmin Riku ei ollut nähnyt opiskelijoita niin innostuneina opiskelusta. Kokemus sai hänet vakuuttumaan, että pelillisyyttä kannattaa ehdottomasti hyödyntää oppimisen tukena.

Research

HundrED Academy Review

IMPACT & SCALABILITY
Innovativeness

Seppo tekee opetuksen pelillistämisestä helppoa ja vie opetusta uusiin ympäristöihin.

Impact

Oppilaiden innostus oppimiseen kasvaa ja he oppivat monipuolisia taitoja.

Scalability

Seppo on saatavilla myös englanniksi, ruotsiksi, hollanniksi ja arabiaksi, ja on käytettävissä heti lisenssin hankkimisen jälkeen.

Media

See this innovation in action


Milestones

Achievements & Awards

May 2019
100 views
November 2018
HundrED 2019
October 2017
HundrED 2018
September 2017
Finland 100
June 2017
Innovation page created on HundrED.org
Map

Spread of the innovation

loading map...
Steps

Inspired to implement this? Here's how...

01
Tutustu seppoon
Tutustu seppoon tarkemmin alustan verkkosivuilla.
Read more
02
Osta lisenssi seppoon
Lisenssin voi hankkia joko yksittäiselle opettajalle tai koko koululle.
Read more
03
Valitse aihe ja paikka
Päätä, mitä haluat opettaa pelillä.
Read more
04
Kirjaudu sisään seppoon
Saat tarkemmat ohjeet lisenssin hankkimisen yhteydessä.
Read more
05
Luo peli
Lisää pelilaudaksi kartta, pohjapiirros tai pelin teemaan liittyvä kuva.
Read more
06
Lisää peliin tehtävät
Tehtävien luomisessa kannattaa hyödyntää paikkaa, johon peli on kiinnitetty. Peli vie oppimaan todelliseen ympäristöön, jolloin opittavien asioiden merkitys omassa elämässä on helpompi ymmärtää.
Read more
Show more