Contact innovator

Ribbon FINLAND 100
Hauska peli oman taloudenhoidon oppimiseen

Money Flow Challenge

location_on Helsinki, Finland
Money Flow Challenge tarjoaa nuorille mahdollisuuden oppia pelaamalla tärkeimmät omaan henkilökohtaiseen taloudenhoitoon liittyvät asiat alkaen tulojen ja menojen suunnittelusta päätyen sijoitusten ja lainojen pohtimiseen.
Halusimme luoda täysin uudenlaisen ja hauskan tavan oppia oman talouden hallintaan liittyvät tärkeimmät asiat.

- Mikko Tavi, Planago

Overview

HundrED has selected this innovation to

Finland 100

Key figures

Innovation Overview

14 - 18
Age Group
20 000
Children/Users
1
Country
2015
Established
For-profit
Organisation
431
Views
Updated on February 1st, 2021
bookmark_border
Bookmark
share
Share
about the innovation

Mistä on kyse?

Oman talouden hallinta ja järkevä rahankäyttö voi olla monelle nuorelle haastavaa. Nykypäivänä erilaiset rahoitusvaihtoehdot mahdollistavat esimerkiksi ostosten tekemisen ilman omaa rahaa, minkä seurauksena nopea velkaantuminen korkeakorkoisilla luotoilla on mahdollista. Nuorille on tärkeää opettaa oman talouden suunnitteluun liittyviä taitoja.

 

Money Flow Challenge on peli, jonka jokainen opettaja pystyy ottamaan helposti osaksi omia opetusmateriaaleja olematta talouden suunnittelun asiantuntija. Peli on myös suunniteltu siten, että sen pelaaminen on helppoa ja hauskaa.

Money Flow Challenge pyrkii luomaan luokkaan keskustelua taloudenhoidon ympärille. Oppilas pelaa viisi tasoa, joiden avulla hän oppii oman talouden hallintaan liittyvät taidot alkaen tulojen ja menojen suunnittelusta päätyen lopulta sijoitusten tekemiseen ja lainojen käyttämiseen erilaisten hankintojen rahoituksessa.

Money Flow Challenge -pelin ideointi ja kehittely lähti tarpeesta havainnollistaa nuoria kiinnostavalla tavalla erilaisia oman talouden hoitamiseen liittyviä elementtejä. Omaan talouteen liittyvien asioiden oppimiseen ei nuorille ole ollut aiemmin tarjolla mielenkiintoisia ja hauskoja pelinomaisia opetustapoja.

Money Flow Challenge on palkittu vuoden 2016 Finnish Game Awards- hyötypelinä ja sisältö vastaa myös Suomen lukion opetussuunnitelman sisältöä oman talouden oppimisen alueella. Kokonaisuutta on kehitetty yhdessä Suomen Opetushallituksen kanssa.

Money Flow Challenge oli osa Vaasan yliopiston kaksivuotista tutkimusta pelipohjaisista taloustaitojen oppimisesta, joka päättyi syksyllä 2018. Tutkimustulosten mukaan Money Flow Challengen hyödyntäminen opetuksessa lisää oppijoiden kiinnostusta talouteen ja auttaa heitä oppimaan henkilökohtaiseen talouteen liittyviä taitoja.

Money Flow Challenge on saatavilla kaikissa maissa, joissa on Apple App Store tai Google Play. Suomen markkinoiden ulkopuolella oleva käyttöliittymä on englanninkielinen, joten kaikki englantia ymmärtävät ympäri maailman voivat kokeilla peliä. Jos kokemukset Suomen ulkopuolella ovat positiivisia, Money Flow Challenge saatetaan tuottaa myös muille kielille. 

Money Flow Challenge etsii nyt pilottikouluja ympäri maailman.

Research

HundrED Academy Review

IMPACT & SCALABILITY
Innovativeness

Pelillistäminen ja havainnollistaminen esimerkkien kautta ovat hyviä tapoja opettaa etäiseltä tuntuvaa aihetta.

Impact

Opettamalla oman talouden suunnittelun parhaat käytännöt jo nuorena vähennetään ihmisten taloudellisia murheita ja he pystyvät käyttämään enemmän rahaa juuri heille tärkeisiin asioihin.

Scalability

Nuorilla eri puolilla maailmaa on samantyyppisiä haasteita talousasioiden oppimisessa. Siksi uskomme Money Flow Challengen konseptin toimivan hyvin eri paikoissa.

Media

See this innovation in action


Milestones

Achievements & Awards

May 2019
100 views
October 2017
Finland 100
June 2017
Innovation page created on HundrED.org
Map

Spread of the innovation

loading map...
Steps

Inspired to implement this? Here's how...

01
Pelin lataaminen
Money Flow Challenge -kokonaisuuteen kuuluvat iOS- ja Android-matkapuhelimiin sekä tabletteihin ladattava peli ja Money Flow Challenge -verkkopalvelu.
Read more
02
Ryhmätunnuksen luominen luokalle
Opettaja luo ryhmätunnuksen ja antaa sen oppilaille.
Read more
03
Pelaamisen aloittaminen ja virtuaalinen opettaja
Peli voi nyt alkaa! Pelin läpi pelaaminen kestää noin tunnin.
Read more
04
Pelin sisältö ja eteneminen
Peli etenee tasoittain. Money Flow Challenge- pelin etenemisessä keskitytään ja opetellaan seuraavia asioita:
Read more
05
Pelin seuraaminen ja keskustelu
Opettaja pystyy seuraamaan oppilaiden edistymistä verkkopalvelun kautta, josta hän näkee ryhmätunnuksen avulla vain oman luokan tulokset. Pelin aikana on hyvä keskeyttää pelaaminen sopivin väliajoin ja keskustella pelin aikana esiin tulleista oman talouden aihealueisiin liittyvistä asioista.
Read more