search
Search
clear

Contact innovator

Ribbon FINLAND 100
Urheilutapahtumien yhteyteen rakennettava monikulttuurinen koulu

Finnish PopUp School

location_on Kisakallio, Finland
Finnish PopUp School on kansainvälisten urheilutapahtumien yhteyteen rakennettava väliaikainen koulu, joka mahdollistaa urheilijoiden ja kisaturistien lasten koulunkäynnin matkan tai tapahtuman aikana.
Harri Hollo
Urheilu on globaali kieli. Yhdistämällä urheilu ja koulu voidaan luoda lasten välistä keskinäistä kansainvälistä vuorovaikutusta uudella tavalla.

Harri Hollo

Overview

HundrED has selected this innovation to

Finland 100

Key figures

Innovation Overview

ALL
Target Group
-
Children/Users
1
Country
2014
Established
-
Organisation
317
Views
Updated on May 17th, 2022
bookmark_border
Bookmark
share
Share
about the innovation

Mistä on kyse?

Kansainväliset urheilutapahtumat toimivat piristeruiskeina alueen talouteen ja elävöittävät katukuvaa. Yksi näiden tapahtumien keskeisiä tavoitteita on lisätä lajin tunnettuutta ja saada uusia harrastajia lajin pariin. Perheellisille lajiharrastajille tapahtumat voivat aiheuttaa haasteita. Urheilutapahtumiin matkustavien urheilijoiden ja kisaturistien lapset joutuvat usein olemaan tapahtumien vuoksi poissa koulusta.

Näihin tarpeisiin on kehitetty suomalainen konsepti nimeltä Finnish PopUp School, jonka tehtävänä on perustaa väliaikaisia kouluja suurten urheilutapahtumien yhteyteen.

PopUp School seuraa uutta suomalaista opetussuunnitelmaa, ja yksi sen keskeisiä oppisisältöjä on monikulttuurisuus. Finnish PopUp School luo kohtaamisia ja merkityksiä paikallisten ja suomalaisten välille osallistamalla myös lähiseudun lapsia pop up -koulunkäyntiin. PopUp Schoolin monialaisessa opetuksessa edistetään myös olympialiikkeen eettisiä ja kasvatuksellisia arvoja – koulun teemoina ovat kunnioitus, suvaitsevaisuus ja ystävyys.

Vaihtelevat ja monipuoliset opetusmenetelmät sekä teknologian hyödyntäminen kuuluvat koulun toimintatapoihin. Oppilaita kannustetaan asettamaan omat tavoitteensa, sillä jokaisella on oma henkilökohtainen lähtötaso, joka tulee ottaa huomioon opetuksessa.

Koulun opettajina toimivat suomalaiset opettajat ja oppilaina paikalle matkustaneiden kannustajien ja urheilijoiden lapset sekä paikalliset lapset. Finnish PopUp School haluaa ennen kaikkea viedä suomalaista laaja-alaista osaamisen mallia maailmalle ja yhdistää eri kulttuureista tulevia koululaisia opiskelemaan uudella tavalla.

Finnish PopUp Schoolin ydin on liikkumisessa ja itse tekemisessä. Konseptissa sovelletaan suomalaisen Liikkuvan koulun toimintatapoja toiminnallisuus ja ilmiöpohjaisuus huomioiden. Opetus järjestetään englanniksi, ranskaksi ja paikallisella kielellä.

Idea sai alkunsa vuoden 2014 koripallon MM-kisoissa Espanjassa, mihin osallistui 10 000 suomalaista aikuista ja noin tuhat lasta. Koska päivisin lapsilla ei vaikuttanut olevan lainkaan “järkevää” tekemistä, konseptia lähdettiin kehittämään yhdessä Suomen koripalloliiton kanssa. Finnish PopUp Schoolia on kokeiltu menestyksekkäästi Ranskassa Montpellierissä koripallon EM-kilpailuissa 2015 sekä Rio de Janeiron olympialaisissa syksyllä 2016. HundrED-hankkeen aikana konseptia on kehitetty niin että toiseksi päätuotteeksi on tullut Finnish PopUp School Suomessa, jossa kansainvälinen kouluryhmä tulee Suomeen 2–4 viikon ajaksi ja ryhmä käy suomalaista koulua suomalaisessa luokassa.

Research

HundrED Academy Review

IMPACT & SCALABILITY
Innovativeness

Finnish PopUp School toteuttaa opetussuunnitelmaa poikkeuksellisessa ympäristössä kiinnostavalla tavalla.

Impact

Konsepti tuo koulun sinne, missä koulunkäynti muutoin katkeaisi hetkeksi.

Scalability

Malli on toteutettavissa eri maiden opetussuunnitelmia hyödyntäen.

Media

See this innovation in action


Milestones

Achievements & Awards

May 2022
Finland 100
May 2019
100 views
June 2017
Innovation page created on HundrED.org
Map

Spread of the innovation

loading map...
Steps

Inspired to implement this? Here's how...

01
Sopimuksen laatiminen
Finnish PopUp Schoolin perustamisessa tärkein asia on saada paikallinen lajiliitto tai tapahtuman järjestäjä ymmärtämään, että konsepti on mielenkiintoinen ja tuo tapahtumalle lisäarvoa.
Read more
02
Tavoitteiden ja resurssien vahvistaminen
Kun päätös Finnish PopUp Schoolin järjestämisestä tapahtuman yhteydessä on tehty, alkaa valmistelu.
Read more
03
Opetuksen suunnittelu
PopUp School on väliaikainen eikä sillä ole juridista oikeutta toimia pidempään.
Read more
04
Opettajien rekrytointi
Opettajien rekrytoinnissa tulee ottaa huomioon muun muassa opettajan kielitaito ja kyky omaksua uusia asioita sekä mukautua muuttuviin tilanteisiin.
Read more
05
Opetuksen järjestäminen
Oppilaat ovat koulussa normaalin koulupäivän verran ja itse opetus mukailee kansallista opetussuunnitelmaa.
Read more
06
Oppitunnit
Tyypillinen koulupäivä sijoittuu 9–15 väliseen aikaan.
Read more
Show more