We are using cookies to give a better service experience. By using our services you agree to use cookies. Read more

Accept
Reject
All articles
search
clear

3DBear

location_on Helsinki, Finland

Uudet teknologiat osaksi opetusta pedagogisista lähtökohdista

3D-tulostus, virtuaalitodellisuus (VR) ja lisätty todellisuus (AR) vievät maker-kulttuurin ja STEAM–aineiden opiskelun kouluissa aivan uudelle tasolle. Tässä mallissa esitellään, kuinka uusia teknologioita voi hyödyntää opetuksessa pedagogisista lähtökohdista.

Finland 100

Overview

HundrED has selected this innovation to

Finland 100

2015

Established

-

Children/users

1

Countries
Target group
All
Updated
November 22nd, 2022
Avullamme lapset voivat viimeinkin suunnitella ja luoda omat lelunsa - ja he vielä oppivat samalla esimerkiksi matematiikkaa ja muotoilua!
Jussi Kajala, COO

About the innovation

Mistä on kyse?

3D-tulostus, virtuaalitodellisuus (VR) ja lisätty todellisuus (AR) tulevat kuulumaan tulevaisuuden oppimisympäristöjen vakiovarustukseen. Pelkästään näihin tarvittavien laitteiden hankkiminen ei kuitenkaan vie pitkälle. Tarvitaan myös sisältöjä, jotka luovat lisäarvoa oppimiseen, motivoivat tiedon hankkimiseen ja samalla kehittävät tulevaisuudessa tarvittavia taitoja.

Tällä hetkellä 3D-teknologioiden hyödyntämisessä on kaksi ongelmaa, joihin innovaatio vastaa: teknologiat ovat liian vaikeakäyttöisiä kiireiselle opettajalle eikä niihin ole oppimissisältöjä. 3DBear on luonut yhdessä suomalaisten koulujen kanssa fiksuja oppimissisältöjä, jotka hyödyntävät 3D-teknologioita opetuksessa.

3DBearin pelillisiä oppimissisältöjä pääsee käyttämään useilla eri laitteilla, esimerkiksi tabletilla tai läppärillä. Koskaan aikaisemmin ei ole ollut yhtä helppoa nivoa 3D-teknologioita osaksi opetusta.


3DBear koostuu erilaisista oppimismoduuleista, jotka sopivat hyvin peruskoulujen monialaiseen STEAM-opetuksessa (science, technology, engineering, art and math). Moduuleissa opetetaan kaikkea arkkitehtuurin ja 3D-mallintamisen väliltä.

3DBear ei ole pelkästään applikaatio tai kokoelma erinomaisia opetusmateriaaleja, vaan kokonaisuus. 3DBear on ollut käytössä jo liki viidessäkymmenessä suomalaisessa koulussa. Yhteistyökouluissa on paitsi onnistuttu muuttamaan toimintatapoja, myös saatu perinteisessä opetuksessa syrjään jääneitä oppilaita kukoistamaan. Oppilaat, jotka oppivat parhaiten tekemällä ja kokeilemalla, hyötyvät 3D:stä oppimisen työkaluna valtavasti.

Impact & scalability

Impact & Scalability

Innovativeness

Innovaatio tuo uudet teknologiat osaksi opetusta pedagogisesti mielekkäällä tavalla erilaiset oppijat huomioiden.

Impact

Uusien teknologioiden oppiminen syvällisesti antaa oppilaille etulyöntiasemaa tulevaisuutta ajatellen.

Scalability

3DBear on käytössä niin Helsingissä kuin Piilaaksossa. Se sopii oletettavasti myös tiedän kouluunne.

Steps

Tutustu 3DBeariin
Maksuttomat ja maksulliset materiaalit löydät 3DBearin opettajasivustolta.

Sivusto sisältää opetusvideoita, oppituntisisältöjä ja esittelyn applikaatioista.

Aloita tutustumalla kiehtovaan 3D-tulostuksen maailmaan joko itseksesi tai oppilaiden kanssa.

Tutustu oppimismoduuleihin ja tuntisuunnitelmaan
3DBear pitää sisällään useita eri oppimismoduuleja, joita voi hyödyntää eri oppiaineiden opetuksessa.

Jokaisen moduulin tuntisuunnitelma on erittäin kattava ja sovellettava ikäryhmittäin. Tuntisuunnitelmat sisältävät kotitehtävien ohella myös eriyttäviä tehtäviä sekä oppimispäiväkirjan ja  itsearvioinnin pohjat.

Arkkitehti-moduuli

Kaikenikäisille soveltuvassa Arkkitehti-moduulissa oppilaat oppivat arkkitehtuuria 3D-tulostamista hyödyntäen ja pääsevät pelaamaan Asunnonvuokraus-peliä.

Arkkitehti-moduulin tuntisuunnitelma on maksuttomasti luettavissa 3DBearin sivustolla.

Avatar-moduuli

Avatar-moduulissa oppilaat pääsevät luomaan itselleen virtuaalisen hahmon eli avatarin. Moduulissa tutustutaan 3D-tulostuksen koko ketjuun ensin suunnittelemalla ja mallintamalla sekä lopuksi tulostamalla ja jälkikäsittelemällä hahmot.

Mahdollisuudet ovat rajattomat ja mielikuvitus vie mennessään!

Yhdistä pisteet-moduuli

Yhdistä pisteet on jännittävä VR-laseilla pelattava peli, jossa opitaan hyödyntämään mittakaavoja ja lukujonoja moniaistillisesti. Mittakaavoja pystytään myöhemmin konkretisoimaan 3D-tulostamisella. Lukujonot ovat puolestaan modernin ohjelmistokehityksen perusta.

Halutessasi voit myös hyödyntää erikseen 3DBearin maksutonta VR-sovellusta. Tarvitset sen käyttöön Google Cardboard -lasit sekä älypuhelinsovelluksen, jonka voit ladata Appstoresta tai Google Playstä.

Maailman muodot-moduuli

Oppilaat voivat muokata ympäröivää maailmaa AR-tekniikan avulla. Suunnittele esimerkiksi kotikaupunkisi tai luokkahuoneesi uudelleen.

Koekäytä materiaaleja

Saat 3DBearin ja maksulliset oppituntisisällöt koekäyttöön kahdeksi viikoksi ottamalla yhteyttä 3DBeariin tästä!

Osta palvelu ja aloita!
Jos pidät siitä mitä näet, aloita 3DBearin käytön tulevaisuuden teknologioden opetuksessa!

Valitse opetukseesi mieluinen oppiympäristö ja hanki sovellus sivulta löytyvien ohjeiden mukaan. Ohjeet sovelluksen lataamiseen lähetetään sähköpostiin.

Spread of the innovation

loading map...