Oppimaa auttaa verkkokoulutuksella kouluja ja päiväkoteja sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia rakentamaan yhteisiä toimintamalleja lasten ja perheiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Yksi tärkeä tavoitteemme on auttaa tunnistamaan lasten neuropsykiatrisia häiriöitä mahdollisimman varhain, jotta lapsi ja perhe saavat tarvitsemansa tuen. Verkkokurssien avulla voimme jakaa tietoa ja rakentaa vertaistukea joustavasti ja kustannustehokkaasti. Ammattilaisille tarjoamme täydennyskoulutusta. Perheille tuotamme samaa tietoa tiiviissä muodossa ilmaiseen Perheiden Oppimaa-palveluun.
Huoli lapsen kehityksestä ja mahdollisista nepsy-oireista voi herätä lapsen kotona, päiväkodissa, neuvolassa tai koulussa. Kuka tahansa huolen nostaakin esiin, hän tarvitsee tiekarta, jonka avulla asiaan puututaan nopeasti. Ja sen tiekartan tulee olla kaikilla lapsen lähellä toimivilla aikuisilla sama.
Miten tuo tiekartta tai toimintamalli rakennetaan varhaiskasvatuksen, neuvolan tai koulun, opiskeluhuollon ja perhepalveluiden sekä lapsen ja perheen välille? Se tulee rakentaa yhdessä ja siihen tarvitaan toimiva työkalu: videoihin perustuva vuorovaikutteinen verkkokurssi.
Oppimaan kurssit tarjoavat ammattilaisille tietoa, menetelmiä, työkaluja, keskusteluja ja tehtäviä. Kun sama tieto tarjotaan tiiviissä muodossa myös perheille Perheiden Oppimaa -palvelussa, kaikki lapsen lähellä toimivat aikuiset saavat käyttöönsä saman tiedon. Molempiin palveluihin sisältyy myös keskustelufoorumi, jonka kautta luodaan yhteys työyhteisöjen työntekijöiden välille sekä työntekijöiden ja perheiden välille. Samalla syntyy vertaistuen verkosto nepsy-perheiden välille.
Näin yhteisiä toimintamalleja kehitetään yhdessä perheiden kanssa ja kaikki lapsen lähipiirissä toimivat aikuiset oppivat toimimaan lapsen kanssa samalla tavalla.