We are using cookies to give a better service experience. By using our services you agree to use cookies. More information.
Got it

Vuosi yrittäjänä muuttui elämäksi yrittäjänä

Vuosi yrittäjänä avaa monia ovia

Nuori Yrittäjyys ry:n hallituksen tuore jäsen Jyri Lindén haluaa innostaa Suomen nuoria tarttumaan rohkeasti uusiin tilaisuuksiin, kun sellaisia tulee koulussa vastaan. 

Jyväskyläläinen Jyri Lindén osallistui vuonna 2001 yläasteella NY Vuosi yrittäjänä –ohjelmaan. 15-vuotias nuorukainen innostui yrittäjyydestä ja huomasi, että hauskaa tekemällä oppiminen, learning by doing fun, auttoi häntä löytämään oman intohimonsa.

Jyristä tuli toinen perustaja Nordic Business Forumiin, joka on tänään Pohjoismaiden suurin bisnes-seminaari. Aiempien vuosien tapahtumissa ovat esiintyneet Arnold Schwarzeneggerin, Al Goren ja Sir Richard Bransonin kaltaiset supertähdet. Tänä vuonna puhujaksi tulee mm. näyttelijä George Clooney.

Julkisuuden hahmoista myös esimerkiksi laulaja Sanni ja lumilautailija Enni Rukajärvi ovat osallistuneet NY Vuosi yrittäjänä –ohjelmaan.

 ”Minulle kävi aikanaan 9. luokalla valtaisia onnenpotku kun pääsin osallistumaan NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan. Vuosi jätti sisääni yrittäjyyskipinän, joka roihahti liekkiin heti lukiosta päästyäni kun perustimme kavereiden kanssa yrityksen.”

Rohkeutta ja yrittäjämäistä asennetta

NY Vuosi yrittäjänä –ohjelma on yksi voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n ohjelmista, joilla luodaan nuorille mahdollisuus oppia työelämätaitoja, yrittäjämäistä asennetta ja oman talouden hallintaa.

Ohjelmassa 15–21-vuotiaat nuoret perustavat osana opintojaan oikealla rahalla toimivan yrityksen, jonka toimintaa he johtavat itsenäisesti lukuvuoden ajan.

Valtaosa ohjelmaan osallistuneista nuorista kokee saaneensa lisää rohkeutta, itsevarmuutta, tiimityöskentelyn taitoja ja esiintymisvarmuutta. Jyri Lindén haluaakin innostaa Suomen nuoria tarttumaan rohkeasti uusiin tilaisuuksiin kun sellaisia tulee koulussa eteen.

”Tämä on älyttömän tärkeä asia, jota haluan olla edistämässä. Toivon, että mahdollisimman monella koululaisella olisi mahdollisuus kokea sama minkä minä koin ysillä", Lindén linjaa.

Kauaskantoisia vaikutuksia

Nuori Yrittäjyys toi NY Vuosi yrittäjänä –ohjelman suomalaisten koulujen käyttöön jo vuonna 1995 ja sen jälkeen siihen on osallistunut yli 40 000 nuorta. Ohjelma on pysyvä, toimivaksi todettu työkalu koulujen yrittäjyyskasvatukseen.

”Tärkeintä olisi ymmärtää, että omilla teoilla voi vaikuttaa omaan tulevaisuuteen vaikka lähtökohdat olisivat kuinka huonot. Päätät itse mihin suuntaan omaa venettäsi ohjaat”, Lindén sanoo painokkaasti.

Videolla lisää Jyrin ajatuksia kouluvuodestaan yrittäjänä.

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan (Company Program) osallistuu Euroopassa vuosittain yli 20 000 nuorta. Nuori Yrittäjyys ry on osa maailman laajinta ja vanhinta yrittäjyyskasvatusverkostoa. JA Worldwide täyttää vuonna 2019 sata vuotta.