We are using cookies to give a better service experience. By using our services you agree to use cookies. More information.
Got it

Maailman suurin vanhempainilta tavoittelee vanhempien sitouttamista koulumaailman muutokseen

Uutinen

Maailma muuttuu kovaa vauhtia, samoin koulu. Vanhemmilla on keskeinen rooli koulun muutoksessa. Valitettavan usein vanhempien kuva koulusta perustuu kuitenkin aikaan, jolloin he olivat itse koulussa. Maailman suurin vanhempailta pyrkii vaikuttamaan tähän kuvaan.

Maailman suurin vanhempainilta järjestetään kaikissa Suomen kouluissa täsmälleen samalla kellonlyömällä 18.1.2017 klo 18.00–19.30. Tapahtuman tavoitteena on esitellä koulujen muutoksen haasteita ja muutokseen vastaavia, innostavia toimintamalleja eri puolilta Suomea ja maailmaa. Tavoitteena on sitouttaa ja innostaa suomalaiset vanhemmat mukaan koulumaailman muutokseen ja aktivoida heitä osaksi koulun kehittämistyötä. Toivomme, että kaikki suomalaiset peruskoulut ja lukiot innostuvat osallistumaan tilaisuuteen.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Vanhempainliitto ry, Opetusalan Ammattijärjestö ry, Opetushallitus, Suomen Kuntaliitto ry ja HundrED.

Tapahtumasta on tarkoitus tehdä jokavuotinen ja se on ensimmäinen laatuaan koko maailmassa.

”Suomessa on yksi maailman hienoimmista koulujärjestelmistä ja siksi meillä on hieno mahdollisuus olla tällaisissa asioissa edelläkävijöitä koko maailman mittakaavassa. Siksi toivon, että mahdollisimman moni koulu osallistuu tähän”, kannustaa opetusneuvos Anneli Rautiainen Opetushallituksesta.


Miten vanhempainiltaan voi osallistua?

Maailman suurin vanhempainilta koostuu sekä kaikille yhteisestä, videoidusta sisällöstä että koulukohtaisesta sisällöstä.  

Tapahtumaa varten tuotetaan valmis ohjelmarunko, jota kaikkien mukaan lähtevien koulujen on helppo käyttää tilaisuuden järjestämisessä. Valmis ja aikataulutettu ohjelmarunko on kestoltaan 1,5 tuntia. Ohjelma sisältää kolme noin viiden minuutin mittaista videota, selkeät ohjeet koulun itsensä järjestämiin puheenvuoroihin sekä valmiin toiminnallisen luokkahuoneosuuden, jonka tavoitteena on aktivoida vanhempia.

Tarkempi ohjelmarunko ja materiaalit julkaistaan tällä verkkosivulla ennen joulua.


Mitä osallistuvilta kouluilta toivotaan?

”Pyrimme tekemään osallistumisen koulun näkökulmasta mahdollisimman helpoksi. Koululta toivotaan kahta puheenvuoroa, yhtä esimerkiksi rehtorilta ja yhtä muutamalta opettajalta”, sanoo Kuntaliiton Leena Pöntynen.

”Lisäksi toivottavaa olisi vanhemman puheenvuoro. Mutta kaikkeen tähän tulee siis tarkat ohjeet vielä ennen joulua”, lisää Vanhempainliiton Ulla Siimes.

Toivomme, että mahdollisimman moni koulu lähtisi mukaan. Koulujen tarvitsee varata iltaa varten omasta koulusta yhteinen tila ja kutsua oman koulun vanhemmat omalle koululle 18.1.2017 klo 18.00–19.30 väliseksi ajaksi.

Tilassa tulee olla mahdollisuus näyttää videomateriaalia. Lisäksi rehtorin ja opettajien on hyvä valmistautua illan toteutukseen ennen joulua julkaistavan valmiin ohjelmarungon perusteella.

Voit liittyä tapahtuman seuraajaksi myös Facebookissa.