Interested in this innovation?

Great! Our mission is to help innovations spread.

Contact the innovator here:

A
E

Bookmark the ones you like!

You can bookmark all your favorite innovations to your profile.

Palvelu oppimiseen ja koulunkäyntiin liittyvän toimintakyvyn kuvaamiseen, yhdessä.

Toimintakykyarvio.fi

Oulu, Finland
Toimintakykyarvio.fi on Oppimis- ja ohjauskeskus Valterissa kehitetty palvelu toimintakyvyn kuvaamiseen. Sen tarkoituksena on selvittää oppilaan, huoltajan ja oppilaan arjessa toimivien ammattihenkilöiden yhteinen näkemys oppilaan toimintakyvystä. Toimintakykytietoa voidaan hyödyntää oppimisen tuen järjestämiseen. Toimintakykyarvio soveltuu käytettäväksi kenelle tahansa perusopetuksen oppilaalle.
Introduction

Toimintakykyarvio.fi-palvelu

Yläkoululainen
“Tein oman arvioni puhelimella, sitten juteltiin siitä yhdessä.”

Yläkoululainen

Valteri on Opetushallituksen alaisuudessa toimiva valtakunnallinen oppimis- ja ohjauskeskus, joka tukee lähikouluperiaatteen toteutumista tarjoamalla monipuolisia palveluja yleisen, tehostetun ja erityisen tuen tarpeisiin. Valteri tarjoaa oppilaille, heidän perheilleen ja lähityöntekijöilleen tukea oppimiseen ja koulunkäyntiin.

Toimintakykyarvio.fi-palvelu on Oppimis- ja ohjauskeskus Valterissa kehitetty palvelu toimintakyvyn kuvaamiseen. Toimintakyvyn kuvauksen avulla saadaan selville oppilaan, huoltajan ja oppilaan arjessa toimivien ammattihenkilöiden yhteinen näkemys oppilaan toimintakyvystä. Moniääninen kuvaus toimintakyvystä ohjaa oppilasta tunnistamaan oman toimintakykynsä vahvuudet ja tuen tarpeet. Toimintakyvyn kuvaaminen yhdessä lisää keskustelua oppilaan, huoltajien ja koulun välillä. 

Palvelun idea on yksinkertainen. Oppilas, huoltajat ja ammattihenkilöt arvioivat  kukin oppilaan toimintakykyä verkkopohjaisella arviointityökalulla nykytilanteen perusteella. Palvelu kokoaa arvioon osallistuneiden henkilöiden vastauksista erilaisia näkymiä toimintakyvystä, sen vahvuuksista ja haasteista. Toimintakykyarviossa kuvataan muun muassa oppimiseen, koulunkäyntiin, vuorovaikutukseen ja hyvinvointiin liittyviä toimintakyvyn asioita. Lisäksi on mahdollisuus valita täydentäviä osioita laajentamaan toimintakyvyn kuvausta.

Toimintakykyarviosta saatavaa tietoa voidaan käyttää oppimisen ja siihen liittyvän tuen järjestämisen, oppilaanohjauksen sekä esimerkiksi pedagogisten asiakirjojen laatimisen tukena. Kun toimintakykytieto on koottu, tavoitteiden asettaminen ja opintopolun suunnittelu helpottuu. Toimintakykyarvio soveltuu käytettäväksi kenelle tahansa esi- ja perusopetuksen oppilaalle.

Palvelu toimii myös ruotsin ja englannin kielisenä.

Read more ›
Innovation Overview
5 - 17
Age Group
-
Children/Users
1
Country
2017
Established
-
Organisation
485
Views
Tips for implementation
www.toimintakykyarvio.fi
Contact information
A
E
Media

See this innovation in action

Toimintakykyarvio.fi -palvelu

Milestones

Achievements & Awards

Map

Spread of the innovation

loading map...
Steps

Inspired to implement this? Here's how...

01
Mene osoitteeseen www.toimintakykyarvio.fi
Rekisteröidy palveluun sähköpostiosoitteellasi, niin pääset luomaan uusia toimintakykyarvioita. Rekisteröityminen on maksutonta.
Read more
02
Luo uusi toimintakykyarvio
Luo uusi toimintakykyarvio
Read more
03
Valmis toimintakyvyn kuvaus
Valmis toimintakyvyn kuvaus
Read more