search
Search
clear

Contact innovator

Ribbon FINLAND 100
Tanssityöpaja, joka innostaa nuoret liikkumaan

So You Think You Can Muuv?

location_on Helsinki, Finland
Tanssityöpaja pureutuu oppilaiden liikkumattomuuteen, joka on lisääntynyt lähes kaikissa hyvinvointivaltioissa. Tanssityöpajojen tarkoituksena on innostaa kaikki oppilaat ennakkoluulottomasta liikkumisesta: kaikki liike on tanssia ja kaikilla on lupa liikkua. Tanssin avulla paitsi innostetaan nuoret liikkeeseen, rohkaistaan itseilmaisuun sekä kasvatetaan luokan yhteishenkeä.
Nuoret tarvitsevat motivaatiota liikkuakseen. Jotta motivaatio voi syntyä, tarvitaan inspiraatio. Tanssityöpajojen tarkoituksena on toimia nuorten inspiraationa.

– Sonja Lipponen, tuotantokoordinaattori

Overview

HundrED has selected this innovation to

Finland 100

Key figures

Innovation Overview

11 - 15
Age Group
-
Children/Users
1
Country
2016
Established
-
Organisation
179
Views
Updated on May 17th, 2022
bookmark_border
Bookmark
share
Share
about the innovation

Mistä on kyse?

Tanssi antaa nuorille kokemuksen aktiivisesta toimijuudesta. Tanssin avulla nuori haastaa itseään paitsi fyysisesti, myös opettaa työskentelemään ryhmässä ja auttaa ylittämään omaan kehoon liittyviä ennakkoluuloja. Lisäksi ryhmässä toimiminen kasvattaa yhteishenkeä.

Tanssi tarjoaa erinomaiset lähtökohdat, sillä tanssilla tuetaan myönteistä suhtautumista omaan kehoon.

Tanssissa liike yhdistyy musiikkiin ja mahdollistaa myös sellaisten tunteiden ilmaisun, joille ei löydy sanoja. Tanssi tuo elämään paitsi fyysistä, myös psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Tanssi ja liike kohottavat oppilaan sosiaalista minäkuvaa, kun oppilas tuntee olevansa ryhmässä hyväksytty.

So You Think You Can Muuv? on tanssityöpajakonsepti, jonka lähtökohtana on esitellä sellaisia tapoja liikkua, joilla nuoret innostetaan liikkumaan omilla ehdoillaan.

Työpajan aikana ammattitanssijat näyttävät esimerkillään kuinka hauskaa ja helppoa liikkuminen voi olla. Työpajan lähtökohdat ovat korkealaatuiset tanssiesitykset ja kannustava ote nuorten omaan liikkumiseen.

Tanssityöpajan synnyttämä positiivinen kokemus tukee pidemmällä aikavälillä liikunnallisen elämäntavan sekä hyvinvoinnin syntymistä. Tanssityöpajojen aikana on tärkeää, että jokainen oppilas voi toteuttaa itseään ja liikkeitä oman lähtötason, taitotasonsa sekä halunsa mukaisesti. Ensisijaisena tavoitteena on saada nuoret kokeilemaan jotain uutta ennakkoluulottomasti sekä tutustuttaa heidät tanssitaiteen kautta oman liikeilmaisun maailmaan.

Esimerkillä on suuri voima ja nuorten kanssa toimiessa esikuvien merkitys korostuu. Ammattitanssijat esittelevät alussa osaamisensa ja toimivat siten vahvoina esimerkkeinä oppilaille. Tarkoituksena ei ole, että kaikista nuorista kasvaa ammattitanssijoita, vaan päätavoite on innostaa nuoret liikkumaan. Esimerkin avulla innostetaan nuoria sekä saadaan heidän kokeilemaan uusia asioita. Lisäksi ammattilaisten opastuksella viestitään kuinka oma taso on riittävä ja omat ideat hyviä.

Research

HundrED Academy Review

IMPACT & SCALABILITY
Innovativeness

Tanssin avulla opitaan luovuutta ja oman kehon tuntemusta sekä murretaan ennakkoluuloja.

Impact

Tanssityöpajat tukevat oppilaiden luovuutta ja eri harrastuksiin ohjautumista.

Scalability

Tanssityöpaja voidaan järjestää paikkakunnasta riippumatta yhteistyössä paikallisen tanssiin keskittyvän toimijan kanssa.

Media

See this innovation in action


Milestones

Achievements & Awards

May 2022
Finland 100
May 2019
100 views
June 2017
Innovation page created on HundrED.org
Map

Spread of the innovation

loading map...
Steps

Inspired to implement this? Here's how...

01
Yhteistyön aloittaminen
Tanssityöpajan voi järjestää yhteistyössä paikallisen tanssiin keskittyvän toimijan kanssa.
Read more
02
Tanssityöpajan valmistelu
Muista seuraavat asiat tanssityöpajaa valmistellessa:
Read more
03
So You Think You Can Muuv? -tanssityöpajan rakenne
Hyvän työpajan kesto on reilu tunti - siinä ajassa ehtii opetella tarpeeksi ja kuitenkin luoda omat koreografiat ja nuoria ei ala kyllästyttämään.
Read more