article

Mikä suomalaisessa koulussa ja koulutusjärjestelmässä on hienoa?

20.3.2018

Suomalainen koulu on ihmeitä täynnä, eikö? Kysyimme HundrED Suomi -Facebook-ryhmässä mistä seuraajamme ovat erityisen ylpeitä suomalaisessa koulussa ja koulutusjärjestelmässä?

Tässä poimintoja mitä kaikkea hienoa nostettiin esille:

“ Pyrkimys tasa-arvoon ja ilmainen koulutus, leikin kautta oppiminen ja pedagoginen vapaus.”

"Hyvinvointi-ja oppilashuollon rakenteet: inhimillisyys edellä.”

“Jokaisen mahdollisuus kouluttautua vaikka tohtoriksi saakka, ilmainen kouluruokailu ja pedagoginen vapaus (vaikka se valitettavasti mahdollistaa myös sen, ettei noudata opsia).”

“Kyllä minusta ykkönen on itse peruskoulujärjestelmä, joka ainakin pyrkii aitoon koulutukselliseen tasa-arvoon. Kakkosena opettajakunta, jonka koulutustaso on korkea ja motivaatio tehdä opetus- ja kasvatustyötä yleensä vahva. Kolmas ylpeydenaihe on kouluruokailu. Aika lailla ollaan maailman huippua näissä kaikissa.”

“Päättymättömät opinpolut, kotitalous, kouluruokailu.”

“Ilmainen opiskelu, joka on mahdollistanut ulkomailla opiskelun(esim kesäkoulut, konferenssit) ja sitä kautta kv- verkostot. Lisäksi julkisen toimijoiden (esim sairaala), korkeakoulujen ja yritysten innovatiivinen yhteistyö“

“Oppilaan kohtaaminen, ilmainen koulutus sosioekonomisesta taustasta riippumatta ja opettajien vapaus mahdollistaa oppiminen luovilla ja innovatiivisilla tavoilla.”

“Olen ylpeä uudesta OPSista, jossa otettiin jo ensimmäisiä askelia kohti taitopedagogiikan tuomista laajamittaisesti kouluihin. Olen myös ylpeä siitä, että jokaisella lapsella on mahdollisuus oppia korkeasti koulutettujen opettajien taitavissa käsissä. Kolmanneksi laittaisin sen, että koulutusta ja kouluttautumista arvostetaan.”

Mistä sinä olet erityisen ylpeä suomalaisessa koulussa? Liity HundrED Suomi -ryhmään ja osallistu keskusteluun!