news

Kesä tulee - aika kurkata mitä kaikkea hienoa HundrEDin vuosiin on mahtunut!

6.6.2018

Näin kesän kynnyksellä on hyvä kääntää katsetta hetkeksi aikaa taaksepäin ja katsoa kuinka huikea HundrEDin matka on kuluneen kolmen vuoden aikana ollut.

HundrED 100 visiota

Syksyllä 2015 aloitimme 100 kansainvälisen asiantuntijan haastattelun ympäri maailman. Haastattelujen tavoitteena oli avata kaikille koulutuksesta kiinnostuneille eri asiantuntijoiden näkemyksiä koulutuksen kehittämisestä, sen haasteista ja muutoksista nyt ja tulevaisuudesta. Ajankohtaisia teemoja tällöin olivat mm. tulevaisuuden taidot, uusi opetussuunnitelma, laaja-alainen osaaminen, yrittäjyys.

Tässä muutamia poimintoja 100 haastattelusta

Sir Ken Robinson

 

Irmeli Halinen

 

Jani Toivola

 

Muut 100 haastattelua voit katsoa HundrEDin Youtube-kanavalta.

 

HundrED Suomi

Vuoden 2016-2017 aikana haimme 100 suomalaista koulutusinnovaatiota ympäri Suomen. Saimme hakemuksia yhteensä yli 750 kappaletta, joista ohjausryhmämme avustuksella karsimme 100 mielestämme ajankohtaista kokeilua ja innovaatiota eri puolelta Suomea. HundrED ohjausryhmään kuuluivat 13-henkiseen ohjausryhmään kuuluvat Jouni Kangasniemi, Anneli Rautiainen, Jaakko Salo, Kristiina Kumpulainen, Tiina Silander, Leena Pöntynen, Harri Rinta-aho, Kari Kumpulainen, Anna-Mari Jaatinen, Jani Toivola, Maurizio Prates, Pekka Peura ja Sampo Lokki.

Nämä suomalaiset innovaatiot edustavat hyvin monipuolisesti eri teemoja mm. arvioinnin kehittämisestä, uudenlaisesta musiikinopetuksesta, oppilaiden osallistamisesta, seksuaalikasvatuksesta, taimien ja eläinten huolehtimisesta, hyvinvoinnista, toimintakulttuurin muutoksesta sekä johtamisesta. Kaiken kaikkiaan mukana innovaatioiden toteuttamisessa ovat olleet yli 400 koulua ympäri Suomen ja muita tahoja yli 120.

Tässä muutamia HundrED Suomi -innovaatioista

Hello Ruby

Eläimet opettajina

3DBear

Tutustu 100 suomalaiseen innovaatioon tästä.

 

HundrED Global

Vuonna 2017 HundreD valitsi 100 kansainvälistä innovaatiota ympäri maailman. Mukana on hienoja innovaatioita 40 eri maasta, joiden teemoja ovat mm. arviointi, innostavat ja uudenlaiset oppimisympäristöt, johtuujus ja opettaminen. 

Tässä poimintoja HundrED Global 100 listalta

Rooths of Empathy

Fuji Kindergarten

Tutustu HundrED Global 100 innovaatioihin tästä.

Mitä syksyllä 2018?

Kiitos kuluneesta matkasta tähän mennessä. HundrEDin matka jatkuu ja seuraava HundrED Global lista julkaistaan syksyllä 2018. Mukana tulee olemaan innovaatioita ympäri maailman, myös Suomesta. 

Mukavaa kesää!

HundrED-tiimi